Pogoji poslovanja

LANCUN D.O.O., KAMNIŠKO-ZASAVSKEGA ODREDA 10, 1241 KAMNIK

PODJETJE JE ZAVEZANEC ZA PLAČILO DDV, DAVČNA ŠTEVILKA:

SI52190692. PODJETJE JE REGISTRIRANO PRI OKROŽNEM SODIŠČU V LJUBLJANI, MATIČNA ŠTEVILKA 2304778000

SPLOŠNE INFORMACIJE

Naročene izdelke dostavljamo samo kupcem na področju Slovenije. Podatki o izdelkih, pogojih poslovanja, spletne aplikacije in ostale informacije v spletni trgovini so na voljo le v slovenskem jeziku. Dopuščamo možnost napak pri objavljenih opisih ali cenah izdelkov. Za kakršnekoli informacije lahko pokličete na telefon +386 (0)1 620 30 72 ali pišete na elektronski naslov info@lancun.si.

NAROČANJE

Na spletni strani www.lancun.si so navedeni glavni podatki o izdelkih in njihove fotografije. Čeprav se podjetje trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, so fotografije simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelka.

Kupec lahko odda naročilo s pomočjo nakupovalne košarice ali prek elektronskega sporočila. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena, ko ponudnik prejme naročilo, kupec pa prejme povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. V primeru nedobavljivosti izdelka ponudnik obvesti kupca v najkrajšem možnem času.

CENE

Cene so podane v evrih. DDV je vključen v ceno. Ponudnik pošiljki – odpremi naročenega blaga – priloži račun.

POGODBA IN NAROČILO Z OBVEZNOSTJO PLAČILA

Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo. O vseh podatkih o vašem naročilu boste obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas kontaktirate na info@lancun.si

Kupoprodajna pogodba je sklenjena med kupcem in ponudnikom, ko ponudnik prejme naročilo, kupec pa prejme povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu ob nakupu izdelka zagotovil sledeče informacije:

  • identiteto podjetja,
  • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
  • informacije o dobavi in dobavljivost izdelkov,
  • jasno označene cene.

Kupoprodajna pogodba je shranjena pri podjetju in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naslov:

Lancun d.o.o.

Kamniško-zasavskega odreda 10

1241 Kamnik

VRAČILO IZDELKA

V primeru, da kot kupec iz kateregakoli razloga odstopite od kupoprodajne pogodbe oziroma nakupa, nas skladno z veljavno zakonodajo Zakona o varstvu potrošnikov v 14 dneh obvestite, da odstopate od pogodbe, ne da bi vam bilo za to treba navesti razlog za svojo odločitev. Obvestilo o odstopu lahko predložite na obrazcu in ga izpolnjenega pošljete na naslov Lancun d.o.o. ali z nedvoumno izjavo, ki jo lahko pošljete po e-pošti na info@lancun.si. 14-dnevni rok začne teči z dnem, ko ste prejeli blago.

Če ste blago že prejeli in odstopite od pogodbe, ga vrnite ali izročite ponudniku nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Kupec v primeru tovrstnega odstopa od nakupa odgovarja samo za zmanjšano vrednost blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja. Pri vračilu izdelkov, skladno z določbami omenjenega zakona, nima kupec nobenih dodatnih stroškov razen stroška neposrednega vračila blaga.

Pred odločitvijo, da bo kupec odstopil od nakupa, sme opraviti ogled in preizkus izdelka v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja izdelka. Izdelka kupec ne sme še naprej uporabljati do odstopa od nakupa. Vsakršno »preizkušanje« in drugo rabo, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, kar pomeni, da kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Prejeti izdelki se morajo vrniti nepoškodovani in v nespremenjeni količini, razen, če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Šteje se, da sta sporočilo o odstopu oz. izdelek poslana pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Blago mora kupec vrniti skupaj z vso pripadajočo dokumentacijo in računom. V primeru vračila blaga vam bomo kupnino vrnili takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe, razen v primeru plačila s kartico, če še ni bila bremenjena.

Kupcu se vrne le vplačani znesek.

Pri kupoprodajnih pogodbah lahko ponudnik zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če ponudnik ponudi možnost, da sam prevzame vrnjeno blago.

Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Kupec ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja ponudnik.

Naslov za vračilo izdelka:

Lancun d.o.o.

Kamniško-zasavskega odreda 10

1241 Kamnik

DOSTAVA

Naš pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije:

  • Za vsa naročila v znesku 30,00 eur ali več je za kupca pošiljanje blaga brezplačno.
  • Za naročila v znesku do vključno 29,99 eur pa kupec plača strošek dostave glede na izbran način plačila: za naročila s plačilom po predračunu, s kartico ali preko PayPal-a je znesek poštnine 2,90 eur (DDV vključen), za naročila s plačilom po povzetju pa 4,50 eur (DDV vključen).

Za sledenje pošiljki uporabljamo storitev – sledenje.posta.si tako, da bo kupec ustrezno obveščen o času dostave. Obračunani stroški pošiljanja in plačila po povzetju bodo vključeni že v samem računu, zato ni potrebno nikakršno plačilo dostavljavcu.

REKLAMACIJE

Kupec ima pravico, da izdelek reklamira. To lahko stori, če izdelek nima lastnosti, ki jih je ponudnik obljubil, če je prejel napačen izdelek, napačno barvo, količino ali velikost ali če izdelek kakorkoli odstopa od naročila. Reklamacije sprejemamo v roku 8 dni od prejema naročenega blaga, zato kupce prosimo, naj prejeto blago takoj pregledajo, preštejejo in preverijo velikosti. Pri tekstilnih izdelkih lahko kupec določene pomanjkljivosti ugotovi šele po prvi uporabi, zato v določenih primerih in samo pri tekstilnih izdelkih lahko reklamacijo sprejmemo tudi po 8 dneh. Takšne reklamacije bomo reševali individualno in v dogovoru s kupcem. Vendar pa reklamacije ne bomo sprejeli, če bo ugotovljeno, da je bil izdelek vzdrževan v nasprotju s prejetimi navodili ali z označenim načinom vzdrževanja na etiketah ali pa uporabljan v nasprotju s svojim osnovnim namenom uporabe. 

ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV

Lastnik (zbiratelj podatkov) spletne trgovine je:

Lancun d.o.o.

Kamniško zasavskega odreda 10

1241 Kamnik

Lancun d.o.o. se zavezuje, da bo ščitil zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Ta izjava o zasebnosti velja za spletno trgovino www.lancun.si

PRIVOLITEV

Z uporabo spletne trgovine kupec soglaša z načini uporabe podatkov, ki so opisani v izjavi o zbiranju osebnih podatkov.

IZJAVA O ZBIRANJU OSEBNIH PODATKOV

Z nakupovanjem v spletni trgovini kupec dovoljuje, da Lancun d.o.o. kot upravljalec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke s strani kupca in podatke o vsebini nakupov zbira in obdeluje v skladu z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

Ponudnik se zavezuje, da bo vaše osebne podatke in ostale podatke, zbrane ob oddaji naročila, varoval v skladu z zakonodajo, ščitil pred razkritjem in posredovanjem tretjim osebam ter jih bo uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij ter ostalo potrebno komunikacijo.

Za uporabnika spletne trgovine se šteje tudi tisti, ki spletnega naročila ni zaključil (izpolnil je prvi korak nakupovanja in se strinjal s Pogoji poslovanja spletne trgovine www.lancun.si).

Ponudnik zbira podatke z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev. Lancun d.o.o. na podlagi ustrezne privolitve obdeluje tudi osebne podatke posameznikov za namene pošiljanja e-novic.

Kadarkoli lahko zahtevate: popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas ter izvoz (pravica do prenosljivosti) in vpogled do osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Prav tako vam pripadajo pravica do omejitve obdelave, pravica do obveščanja v zvezi s popravkom, izbrisom ali omejitvijo obdelave in pravica do ugovora. Svoje pravice lahko uveljavite s posredovanjem zahteve na naslov info@lancun.si.

PRITOŽBE IN SPORI

Podjetje Lancun d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.  Lancun d.o.o.  se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s ponudnikom Lancun d.o.o. lahko poveže telefonsko na telefonsko številko +386 (0)1 620 30 72, +386 41 630 264 ali po elektronski pošti na info@lancun.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@lancun.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Lancun d.o.o. si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Podjetje Lancun d.o.o. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Podjetje Lancun d.o.o. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).  Platforma je na voljo potrošnikom na tej elektronski povezavi

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22.